top of page

Hasznos Tippek családi fotózáshoz

Frissítve: 2023. aug. 10.

A családi fotózás egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállítsuk az időt és elmentsük a pillanatokat, amiket később örömmel nézzünk vissza. Persze sokszor kihívást jelent ezeknek a pillanatoknak a megörökítése.

Ebben a blogbejegyzésében néhány hasznos tippet osztok meg veled, hogy hogyan készíthetsz lenyűgöző családi képeket!

Válassz megfelelő helyszínt: A helyszín kiválasztása alapvető fontosságú a családi fotózáshoz. Választhatsz otthoni vagy kültéri helyszínt, attól függően, hogy milyen hangulatot szeretnél megjeleníteni a képeken. Gondolj a család stílusára és érdeklődésére, és válassz olyan helyszínt, ahol mindenki kényelmesen érzi magát.

Időzítsd megfelelően a fotózást: A megfelelő időpont kiválasztása szintén fontos tényező. Ha kültéri helyszínen fotózol, próbálj időzíteni a fotózást az aranyóra vagy a naplemente idejére, amikor a fény szép és meleg árnyalatokat hoz létre. Emellett figyelj arra is, hogy a gyerekek legyenek frissek és kipihentek a fotózás idejére, hogy jobban együttműködjenek.


Használj természetes fényt: A természetes fény ideális a családi fotózáshoz. Próbálj kihasználni az ablakokat vagy az otthoni helyszínen lévő fényforrásokat. Kerüld a túl erős vagy zavaró vakufényt, mert erős árnyékokat eredményez a képeken és az nem túl előnyös a modelled számára.


Engedd, hogy a pillanatok megtörténjenek: Ne próbálj túlságosan irányítani a fotózást, hanem engedd, hogy a család természetes interakciója és pillanatai megtörténjenek. Ez lehetővé teszi, hogy valódi és spontán képeket készíts, amelyek tükrözik a család dinamikáját és szeretetét.


Használj játékot és humort: A gyerekek figyelmének megragadása és az arcukra mosolyt csalása érdekében használj játékot és humoros trükköket. Dalolj együtt, ugráltass vagy használj vicces arckifejezéseket, hogy a gyerekek örömüket és természetességüket mutassák a képeken.




Legyél türelmes és rugalmas: A gyerekekkel való fotózás türelmet igényel. Elfogadhatod, hogy nem minden kép lesz tökéletes, és néha váratlan helyzetek történhetnek. Fontos, hogy legyél rugalmas és nyitott az improvizációra. A legemlékezetesebb pillanatok gyakran a spontaneitásból és a váratlanságból születnek.




A családi fotózás egy fantasztikus módja annak, hogy megörökítsük a szeretetet és az összetartozást a családunkban. Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek neked abban, hogy lenyűgöző és emlékezetes képeket készíts a családi fotózáson. Ne felejtsd, hogy a legfontosabb az, hogy élvezd a folyamatot és a család társaságát!



© 2023 Bakos Mirtusz Eszter Style&Photo- Hungary, Budapest mirtustyle@gmail.com

Tel: +36 20 469 0254

bottom of page