top of page

Rossz idő nincs csak rossz öltözet! -Gyakran ismételt kérdések.

Szinte minden nap, de van amikor napi több alkalommal is felteszitek a kérdést, hogy mi történik ha rossz idő van? Elmarad a fotózás? Vagy azt, hogy: Nagyon aggódom mert megnéztem az időjárás jelentést és rossz időt mondd aznapra amikor fotózni fogunk.

Ilyenkor viccesen azt válaszolom, hogy őszinte leszek: Én nem nézegetem az időjárást, mert akkor valószínűleg már kihullott volna az összes hajam az idegeskedéstől. :) Hiszen nekem ugyan olyan fontos, hogy elkészítsük a fotókat mint nektek!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elég aggódnom az utolsó két napban, de inkább akkor sem teszem.

Az egyik oka az, hogy az esetek 99 %-ban mázlista vagyok és csak az egy százalékában volt olyan időjárás , hogy nem tudtunk fotózni.


De mit is jelent a rossz idő?

Számomra az egyetlen kizáró ok a fotózásra ha szakad az eső! Ez is csak az miatt, hogy TI nem szeretnétek elázni vagy esernyős képeket készítetni. Én pedig féltem a fényképező gépemet!


Jöhetnek az okok, hogy miért ne aggódj az időjárás miatt?


Mindig hozzátok igazodom, és nem az alapján adok ki fotózás időpontokat, hogy a napnak melyik a legjobb időszaka a fotózásra. Mert az vagy nagyon korán lenne, vagy pedig a naplemente előtti időszakban, amit sokszor túl késői időpontnak ítéltek meg, ezért ritkán választjátok. Így különböző eszközökkel szoktam deríteni vagy árnyékolni, vagy árnyékot keresni a tűző nap elől. A túl sok napsütés nekem nem a barátom!

Olyan stílusban és technikával dolgozom, ami megfelelően finom fényérzékenységgel van ellátva és a túl sok napfény inkább hátrányt jelenthet. A kép teljesen kiégne stb.


Ezért szeretem ha sok a felhő az égen, vagy éppen borús az időjárás.  1. Nem süt a nap a szemetekbe, nem izzadtok, és nem kell állandóan azzal foglalkoznom, hogy árnyékot keressek, hogy az én fényképezési stílusomban készülhessen el a fotó.

  2. Sokkal szabadabban tudunk fotózni, mert egyenletesek a fényviszonyok és nem kell állandóan azzal foglalkoznom, hogy a gépemet állítgassam. Ugyanis én nem automata módban dolgozom! :) Hanem manuálisan állítom a fényképezőgépemet az adott fényviszonyhoz.

  3. Ha kültéren fotózunk, nem lesz tömeg, hiszen mindenki elmenekül a "rossz idő" elől!


Hoztam nektek egy pár fotót ami nem készült volna el ha félünk az időjárástól.


Mielőtt ez a fotó készült Vikivel, szerintem a négy évszak összes időjárása lejátszódott. Amikor oda értünk a helyszínre szakadt az eső. Ezért bementünk az egyik kedvenc kávézónkba, hátha kisüt a nap. Ki is sütött! Szerencse, hogy nem mentünk haza! :)


Ezen a gyönyörű napon is kaptunk hideget és meleget Nellyvel, persze, volt szélvihar is :D Szerencsére nagyon profi volt a modellem, így semmi nem látszik ezekből a képeken.

Mondanom sem kell, hogy ez a cuki fotó sem készült volna el, ha megijedünk az időjárástól. Nyári záporok jönnek és mennek :) Türelmesek vagyunk!

Természetesen Szofi fotózása előtt is esett az eső! Sártenger mindenhol... De ez a fotó is elkészült :)

Még mindig ez az egyik kedvenc fotóm! Mindenhol esett az eső, csak pont felettünk nem! Hihetetlen de igaz.


32 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page