top of page

Hogyan fotózd otthon gyermekedet? - Portré 2-

Az előző blog bejegyzésemben adtam nektek néhány tippet, hogyan tudtok szuper portré fotót készíteni telefonnal. A facebookon pedig megkértelek benneteket, hogy küldjetek nekem olyan képet, ami az általam írt praktikákkal készültek. (A facebookon megtalálod a posztot ami alá csatolni kell az általad készített fotót - ne mailben küldjétek :-)

Most meg is mutatom, amit együtt alkottunk.

Annyira örülök, hogy lelkesek vagytok és próbálkoztok! Van is eredménye!

Mária küldte nekünk ezeket a fotókat Leviről. Az első képen, bár követte az utasításaimat, Levi feje egy érdekes, kissé természetellenes színárnyalatú lett.

Ezért megkérdeztem, hogy mi van a szobában ami sárga vagy zöld színű. Kiderült, hogy zöld a függöny a szoba ablakán. Megkértem, hogy készítsenek egy másik fotót úgy, hogy elhúzzák a függönyt. Az eredmény a második képen látszik. :)

Végül egy ici-pici utómunkának köszönhetően - amit én végeztem - ez lett a végeredmény.


Azért kértelek benneteket, hogy ha lehetséges fehér falfelület előtt fotózzatok, mert a különböző színű felületek (fal, függöny stb. ) megváltoztathatják a képünk színeit, és így nem a valós színeket látjuk a képen viszont.


Mónika küldte nekem a huncut Zselyke képét, és mint látjuk, szuperül követte a feladatot.

"Messi hair, dont care" <3 De azért kiszedtem pár oda nem illő hajszálat az arcocskájából.

Érdemes oda figyelni, hogy ne lógjanak be a hajszálak a gyerkőc arcába. Sokszor csak akkor lehet észre venni a rakoncátlan hajacskát, ha elég közel megyünk. :) Minél tökéletesebb egy fotó, annál kevesebb az utómunka vele.


Judit képe is szuper lett Rékáról! Bár én azt kértem szemből készüljön a kép, de itt a tökéletes példa arra, hogyan készülhet profil fotó. Természetes és szépséges.

Nem is kell mindig a kamerába nézni? <3 Hát szerintem nem ;)


Nikoletta két kislánya képét küldte el nekem :) Hanna és Bianka extra cukik.

Ha picit több fény lett volna, akkor még részletgazdagabb lenne a fotó. De mit tehetünk ha kevés fény van a szobában? Ha nincsen nálam profi felszerelés, és csak telefonnal fotózom, akkor lehet csalni kicsit. :) Ezeket a trükköket egy következő blogbejegyzésembe fogom nektek hamarosan megmutatni ! <3


Rita küldött nekem egy szuper képet Boriról, nagyon ügyesek voltak. Borin tökéletes mennyiségű nappali fény van, hiszen anyukája kb. másfél méterre állította öt az ablaktól.

Egy nagyon picit korrigáltam még a fotójukon, de az sem volt annyira szükséges. Színhelyesebbé tettem.


Szabina és Csenge is küldött nekem képeket. :) Először olyan képet csatoltak, amit a telefonnal már kiretusáltak. Sokszor nagyon jó megoldásnak tűnik, és felnőttek esetében még csodásabbá varázsolhatjuk magunkat... Persze nem jó túlzásba esni.

Az képen amit először küldtek van egy kis szépítő effekt. Ezt persze azonnal észre vettem és kértem egy effekt nélküli képet. Ez a második fotó. :) Majd végeztem egy kis utómunkát. Remélem látjátok mi a különbség. ;)

Ha szeretnétek, hogy gyermeketek arca szép éles legyen a képen és látszódjanak a csillogó szemecskék, akkor ne állítsd őt háttal az ablak elé! Szóval ne legyen az ablak a fotód háttere. Inkább állítsd az ablakkal szembe, kb. másfél méterre az ablaktól ;) Ha van egy fehér, fényáteresztős függönyötök az ablakon az még extra jó is. De a színes függönyökkel vigyázz. :) <3

Hamarosan jövök az újabb türkökkel és feladatokkal ;) <3 Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg te is. <3


© 2020 Bakos Mirtusz Eszter Style&Photo- Hungary, Budapest mirtustyle@gmail.com

Tel: +36 20 469 0254

164 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page