A NYERS képeket is megkapom?

A fotózás után érdeklődők közel 30%-ban merül fel ez a kérdés, ill. szeretnék megkapni az összes a fotózás során készült képet.

Ez egy olyan kérés, amit sajnos nem tudunk teljesíteni! - nem, csak én hanem általában egy profi fotós sem!

Már számos fotóssal dolgoztam együtt a divatvilágban és mindaddig, amíg nem kezdtem el a családi és baba fotózás rejtelmeibe belevetni magam, nem halottam ilyen igényekről. Próbálom úgy elmagyarázni, hogy mindenki könnyen megérthesse az okokat – persze biztos így is lesz, aki nem fogja igazán megérteni és ezért majd nem minket választ.

A NYERS képeket megnézhetem?

A fotózás nyers fotóit egy online felületre töltöm fel. Egy rövid regisztráció után feltudsz lépni az oldalra, és akár mobiltelefonodon keresztül is megtudod nézni a nyers fotókat. Ezek a fotók vízjellel ellátott lekicsinyített fotók. Ezek a fotók nem használatra készek! Tehát nem kapod meg használatra, viszont megtudod nézni őket, és ha szeretnéd bővítheted a csomagodat plusz fotók vásárlásával.


Mit kap meg a megrendelő?

Ha tárgyilagosan akarok fogalmazni, akkor a megrendelő sosem kapja meg a felesleget.

Ha tortát rendelsz, valószínű nem kéred el a piskótát, ami a tortalap körbevágásából származik vagy az egyéb „lehulló” dolgokat. Ha asztalossal bútort csináltatsz, sosem kéred el a forgácsokat. A varrónő sem adja oda az anyag kiszabása után megmaradt apró darabkákat vagy a férceléshez használt cérnát.

A fel nem használt kihagyott képek maradékok, feleslegesek. Nálunk ez a forgács.


Hogyan történik a képek válogatása?

Nem titok, hogy nem minden kép sikerül jól, rengeteg képet „lő” a fotós, amikor bealítja a fényeket, vagy próbálja elkapni azokat a pillanatokat, amik természetesek és meghittek, esetleg nem is egy-egy beállítás során adódnak. Azaz, inkább minél több képet csinál, hogy biztosan meglegyen az a tökéletes, ami végül mosolyt csal az arcunkra!

Amikor a fényképezőgépről átmásolom, a képeket a számítógépre átnézem és kitörlőm a használhatatlanokat.

Ezek után leülök és többszöri átnézés során kiválasztom azokat a képeket, amelyek minden szempontból a legjobban sikerültek! Olyan szempontokat veszek figyelembe, amit biztos, hogy te is fontosnak tartanál! Annyi képet retusálok, amennyit a csomagotok tartalmaz (az összes képből az általam legjobbnak ítélteket választom ki). A többi jól sikerült képet vízjellel látom el és leméretezve,feltöltöm egy online felületre. Egy rövid regisztráció után feltudsz lépni az oldalra, és akár mobiltelefonodon keresztül is megtudod nézni a nyers fotókat. Ezek a fotók vízjellel ellátott lekicsinyített fotók. Ezek a fotók nem használatra készek! Tehát nem kapod meg használatra, viszont megtudod nézni őket, és ha szeretnéd bővítheted a csomagodat plusz fotók vásárlásával. Retusálom az esetleges bőrhibákat, állítok a színeken, világosítom vagy sötétítem a fotót, beállítom, a kontrasztot stb. Sokat dolgozom mindegyik képpel, hogy a lehető legtökéletesebbek legyenek.

Ezek után a vízjellel ellátott nyers fotókból te kiválaszthatod a neked tetsző képeket, amiket felár ellenében szintén retusálunk neked. Ezek a nyers képek nem alkalmasak semmilyen felhasználásra, kizárólag azt a célt szolgálják, hogy válogatni tudjál még a képekből. A képeket csak és kizárólag retusálás után adom ki.

Kiválaszthatom én az alapcsomagom fotóit?

Természetesen van erre lehetőség, de az ügyfeleim nagy százaléka azért jön hozzám, mert megbízik abban, hogy szuper fotókat fogok választani. Ha szeretnéd Te kiválasztani a csomagod tartalmát, kérlek jelezd felém!


Van aki még akkor is kérné a nyers képeket amikor már mind ezt végig hallgatta!

Retusálatlan képeket nem áll módomban kiadni a kezemből! Ennek több oka van. Egyrészt ezek olyan képformátumban vannak, amit a fotósok használnak, hogy szerkeszthető legyen a kép, azonban ezek nem alkalmasak nyomtatásra stb. – ahhoz, hogy ti használni tudjátok, át kell alakítani.

A képeket, amiket nem retusálok ki nem jók, senki sem szeretne magáról, gyerekéről rosszul sikerült képet látni. A retusálatlan kép pedig ilyen. Sokan meg vannak róla győződve, hogy őket nem zavarja egy előnytelen, csúnya kép, ha valaki máshová néz, grimaszol, pislog stb. de ha megmutatom, biztos vagyok benne hogy rosszul fog érinteni. Én csak örömkönnyeket szeretnénk látni! Sokszor hallom azt az érvet, hogy más fotósok alacsonyabb árért átadják a retusálatlan képeket is - én ezt nem tartom se követendő példának se mércének és szerencsére a profi fotósok nagy többsége sem! Ha megkapod a nyers fotókat és megmutatod másoknak, ők joggal hihetik azt, hogy a kép készítője rossz fotós! Nekem nagyon fontos a hírnevem és hogy a megrendelőm elégedett legyen és minden értelemben tökéletes képeket kapjon. A fotók minősége rólam, az én munkámról árulkodik, és arról mennyire vagyok igényes!

Ha minket választasz, valószínűleg tetszenek a képeink, amiket a honlapunkon látsz és bizalommal fordulsz hozzánk! Úgy gondoljuk közös célunk az, hogy a maximumot hozzuk ki a fotózásból. A tökéletességre törekszem, a fotózást és az utómunkákat is teljes odafigyeléssel végzem.

Bízom benne, hogy ha elolvasod az érveimet még is úgy fogsz dönteni, hogy engem választasz és az elégedett és visszatérő ügyfeleim táborát fogod erősíteni!

Hogyan kapom meg a retusált képeket?

A képeket online küldöm. A képek letöltésére egy hét áll rendelkezésre. Egy hét eltelte után a képek törlődnek a szerverről. 

Ha valamiért nem sikerült letölteni a képeket, a képek ismételt feltöltésének ára 1000 Ft/ alkalom.